Cserkészfarsang

Hangyamuri

 
 
 
 


Szárnyakkal Istentől megáldott Hangyakirálynőnk szeretettel várta az Ízeltlábúak Potrohos Hangyaszövetségének valamennyi tagját a fergeteges 2020-as Hangya Muriba február 15-én.

A „hangyamuri” cserkészfarsangjának szervezői már két héttel a jeles nap előtt összejöttek hogy kidolgozzák a mulatság minden részletét. Forgatókönyvek, táblázatok, meghívók, és nem utolsósorban csodálatos Pinaták készültek, hogy a délután izgalmasan, viccesen telhessen.

Amikor aztán minden készen állt, már jöttek is a vendégek: a terveknek megfelelően csodálatos süteményekkel, itókákkal megrakodva járultak a hangyakirálynő ízelt lábaihoz. A játék elindult: a kalapos hangyakancellár játékra hívott mindenkit, a hangyakirálynő és udvarhölgyei újabb és újabb feladatokkal rukkoltak elő. Amikor már mindenki hangyacsápokat öltött, akkor jött csak az igazi megmérettetés: morzsagyűjtögetésbe fogott négy csapat, hogy a rabló Sáskákkal sikeresen szállhassanak szembe. Vetélkedés, kincskeresés, célbadobás után már, leginkább csak ültünk volna a babérjainkon. Ekkor azonban Ricardo, a mexikói vendéghangya újabb sebességbe kapcsolta a hangyamuri szekerét. Kiderült, hogy a dekorációnak hitt lampionok nem mások, mint „mexikói édesbabok”! Édes terhükhöz csak úgy juthat hozzá a hangya, ha hosszú bottal azokat – éppenséggel – széjjelzúzza.

Kár is részleteznem, elképzelhető, hogy felbolydult erre a hangyaboly: aprócska hangyák kezéből az öregebbje is legszívesebben kiszedte volna az ütőket, hogy megízlelje az új kihívás ízét. Az anyák közben aggódva terelgették a bámészkodókat biztonságos távolságba egy-egy csapástól. Amikor az ütő jól talált, szakadt az édesbab, záporozott a cukorka a földre. A kishangyák csapata rávetődött a frissen szerzett eleségre és kezdődött az osztozkodás, gyűjtögetés.

Hát így telt a hangyamuri. Aki ott volt, része volt. Aki olvasta a cikket részese lett.

Részünkről tél letudva: jöhet a tavasz!